вторник, 23 юли 2013 г.

КАК ДА ОТКРИЕМ НОВИ ТЕМИ ЗА БЛОГЪТ НИ

Понякога воденето на блог може да се окаже сложна задача, особено когато се чувстваме в задънена улица без идеи. Истината е, че темите за писане са безбройно много. Просто се изисква много малко вдъхновение и фантазия. Но все пак, когато се озовете в такава ситуация, следвайте следните няколко принципа:

1. Проверете коментарите на предните си постове. Хората които следят блогът ви могат да бъдат безценен извор на вдъхновение.

Техните коментари, въпроси и мнения могат да се окажат златна мина за вашият следващ пост.

2. Създавайте листи. Независимо за какво пишете в блогът ви, създаването на интригуващ и простичък лист винаги е добра алтернатива сред всичките "мили-ванили" теми. Опитайте да разнообразите с теми от сорта на: "5 Тайни Стъпки Към..." или "10 Начина Да..." и т.н.

3. Преразгледайте своите на популярни постове. Върнете се назад в предишните си постове и намерете този с най-позитивните реакции. Пренаписването на един такъв пост в разнообразен вариант и с нов свеж ъгъл, може да ви запази позицията на постоянство и добрата аудитория.

4. Излезте малко от "кутията". Забравете за момент за нишата която заемате с блогът или сайтът който водите. Откриването на нови хоризонти може да ви подейства вдъхновяващо и с креативен заряд. Също така ще ви достави нова база от знания със свежи периспективи от които може да извлечете нещо за в бъдеще.

5. "Разклатете" малко стилът си. Опитайте се да кажете нещо само с картинка или илюстрация. Направете го така, че тя да казва хиляди думи. Не забравяйте да пишете темите със силно изразено собствено мнение. Това ще достави на аудиторията ви повече чувство за интелектуална уникалност. 

6. Поканете гост. Огледайте се за човек който редовно следи блогът ви и винаги оставя ентусиазирани коментари след вашите теми, и го поканете да напише тема по свой избор която да публикувате след това. С тази ваша постъпка правите крачка към две постижения - построяване на мост между вас и вашите читатели и едновременно с това разнообразяване и внасяне на ново съдаржание и стил за четене.

7. Пуснете си някакъв видео материал. Било то местните новини или документална поредица. Тези "места" гъмжат от нови идеи. Настройте вниманието си върху нещо от такъв източник и изчакайте за музата.

Не забравяйте да ми оставите коментар или линк с вашите идеи и начини за разнообразяване на блог. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар