четвъртък, 7 март 2013 г.

Онлайн Промотиране - Покажете Своя Сайт

Притежаването на сайт се обезмисля ако никой не го посещава. Това твърдение си е доста вярно независимо дали си самостоятелен блогър или огромна корпорация която има огромна мрежа от сайтове. Онлайн промотирането е начина по който един сайт започва да посреща трафик. Има няколко основни принципа които всеки притежател на уеб сайт трябва да прилага в своя маркетинг.

Първо. Зависи от вас. Вие сте безкрайно отговорни за маркетинга и промотирането. Дори и да наемете някой който

да го свърши вместо вас, вие все пак трябва да сте нащрек какво се случва със сайта ви и да дадете своето съгласие за какъвто и да е маркетинг който бива прилаган. Ако вашият маркетинг не постига резултати към които се стремите, значи е време да обърнете нещата в друга посока. От друга страна ако има постигнат успех, тогава може да се вземе бележка от това. И в двата случая зависи от вас.

Второ. Бъдете наясно с целевия пазар. Онлайн промотирането може да бъде определено като продаване на продукт или услуга на хора които имат нужда от тях. Това води до въпроса "Кой иска да купува това което предлагате?". Единствения начин да се намери отговор на този въпрос е да се направи пазарно проучване. Кои са те? Какви са техните проблеми? Приходи? Вярвания? Хобита? Имат ли деца? С какво обичат да се забавляват? С какво образование са? Колкото повече знаете за вашия пазар - за вашите потенциални клиенти - толкова по-целенасочено е маркетинг-съобщението което ще резонира с тях.

Трето. Говорете на пазара си с техния език. Веднъж осъзната идеята за това кой е вашият пазар, може да започнете да прилагате маркетинг. Изготвянето на доклад е един от начините за свързване с вашите клиенти, и вие може да постигнете това говорейки техния език. Не се срамувайте да използвате термините с които те си боравят и говорете както те говорят. Въпреки това бъдете нащрек да не прекалявате с това. В противен случай ще прозвучите "телеграфно", ще ви приемат несериозно. Нещо което един търговец не може да си позволи в наши дни.

Четвърто. Всичко носи значение. Много хора си мислят, особено тези които са начинаещи в бизнеса, правят грешка като си мислят че само определени неща които правят онлайн съставят "маркетинга". Истината е че, всичко което правите онлайн и след това може да се проследи нишка обратно до вашия бизнес, се счита за маркетинг - било то добър или лош. Също така имайте в предвид че, за хората е лесно да погледнат във вашия бизнес и да разберат кой го движи. Така че, всеки пост по форумите който оставяте, всеки коментар в блогове който пишете, всеки E-Mail, всеки Tweet, всеки Facebook пост и т.н. Всяко нещо рисува общата картинка на вашия бизнес. Замислете се как всяко съобщение което пишете ще рефлектира за вашия бизнес.

Онлайн промотирането отнема време да се овладее. По-лесно е когато си дадете добър старт, имайки в предвид няколко от нещата изброени по-горе. Независимо от това нито един от съветите няма да проработи ако не предприемете нещо свързано с тях. Когато започнете да го правите, ще видите каква позитивна разлика има, когато се придържате към няколко основни, доказани маркетинг принципи

Няма коментари:

Публикуване на коментар